فاکتور رسمی

فاکتور رسمی

فاکتور رسمی

فاکتور رسمی


فاکتور رسمی چیست؟

فاکتور رسمی به هر سند و یا فاکتوری که به هر شکلی مثل دست نویس ، کاغذ یا کامپیوتری برای تاییدیه ای در یک معامله بین فروشنده و خریدار امضا گردد می گویند در اصل فاکتور رسمی فاکتوری بوده که تاییدیه سازمان امور مالیاتی را دارد در این مطلب قصد داریم درباره صدور فاکتور رسمی و فاکتور های رسمی که برای خرید و فروش فاکتور رسمی معتبر است صحبت کنیم.

تفاوت فاکتور رسمی با فاکتور غیر رسمی چیست ؟

فاکتور رسمی همانطور که در بالا عنوان شد دارای فرمت خاصی می باشد  و با استانداردهای دارایی همخوانی دارد . در صورتی که فاکتور غیر رسمی صرفا جهت اطلاع خریدار می باشد و استانداردهای فاکتور رسمی را ندارد. فاکتور های فروشگاهی که در اختیار مصرف کننده نهایی قرار می گیرد  (منظور از مصرف کننده نهایی شخص حقیقی است که کالا و خدمات را برای مصارف شخصی استفاده می شود و خدمات و کالا دریافتی را برای عرضه به دیگران استفاده نمی کنند.) از جمله فاکتور های غیر رسمی محسوب می شوند. از دیگر فاکتور های غیر رسمی می توان به فاکتور های انبار، فاکتور های شخصی و .. اشاره کرد.

فاکتور صوری چیست؟ فاکتورهای صوری چطور شناسایی می شوند؟ (شرایط اصالت فاکتور)

صدور فاکتورهای صوری یک امر کاملا غیر قانونی محسوب می شود، اما برخی از بنگاه های اقتصادی همچنان از آن استفاده کرده و خرید فاکتور صوری را انجام می‌دهند. در صورتی که صدر فاکتور صوری مسئله ای بسیار پرخطر است و سازمان امور مالیاتی توانایی تشخیص فاکتورهای صوری را دارد. اما سوالی که پیش می آید این است که سازمان امور مالیاتی از چه روش هایی می تواند فاکتور رسمی مورد تایید دارایی را از فاکتور صوری تشخیص دهد؟

با بررسی و کنترل فروشندگان کالا و خدمت صوری بودن یا نبودن شرکت ها را تشخیص می دهد.

بررسی می کند که فروشندگان فاکتور صادر شده را از طریق واحدهای تجاری منحل شده یا غیر فعال صادر نکرده باشد و صحت شناسه ملی را نیز بررسی می کند.

اعتبار گواهی ارزش افزوده را بررسی می کند.

تناسب بین کالا و خدمات ارائه شده در فاکتور را با فعالیت صادر کننده فاکتور تطابق می سنجد.

اسناد حمل بار همچون بیجک ها و بارنامه ها را بررسی و کنترل می کند.

مستندات پرداخت های انجام شده مثل چک های بانکی، فیش های واریزی و دیگر اسناد مالی را بررسی می کند.

حالا که پاسخ فاکتور صوری چیست و شرایط اصالت کالا را می‌دانید، زمان آن رسیده که به سوالات رایج در مورد فاکتور زنی و قوانین فاکتور فروش و استاندارد تهیه فاکتور رسمی بدانید.

فاکتور رسمی مورد تایید دارایی :

به طور خلاصه به هر سندی که برای فاکتور در یک معامله از طرف فروشنده به خریدار به وسیله مهر یا امضا تحویل داده شده و سند های آن به وسیله یکی از طرفین به اموردارایی ارائه گردد رسمی است و برای طرفین می تواند ایجاد حق نماید چه در روی برگه کاغذ و چه به صورت کامپیوتری ایجاد شود.پس رسمی شدن فاکتور را پذیرش آن فاکتور به وسیله سازمان امورمالیاتی مشخص می نماید.

برای تعریف رسمی فاکتوری که بر طبق قوانین وزارت امور اقتصاد و دارایی تنظیم گردیده فاکتور رسمی نامیده می شود.مشخصات صورتحساب مورد تایید امور دارایی در ماده ۱۹ قانون مالیات بر افزوده عنوان شده است.

امروزه با مکانیزه شدن امور حسابداری در بیزینس های مختلف خیلی از مشاغل برای صادرکردن فاکتور از نرم افزار های حسابداری استفاده می نمایند.با این کار قادر هستند که به صورت اتومانیک فاکتورهای دلخواه را با مدل های مختلفی مثل پیش فاکتور،فاکتور فروشگاهی، فاکتور رسمی،فاکتور معتبررسمی،فاکتور غیر رسمی، فاکتور رسمی ارزش افزوده، فاکتور دارایی رسمی،فاکتور مازاد رسمی،فاکتور شخصی، فاکتور انبار حواله ،فاکتور نمایشی وغیره را صادر و چاپ نمایند.

با این کار زمان کمی برای صادر و چاپ کردن فاکتور انجام خواهد شد چون که فقط با چند کلیک همه اطلاعات مورد نیاز شما در یک فاکتور آماده قرار خواهد گرفت و برای چاپ آماده خواهد شد.

مشخصات اصلی فاکتور رسمی و یا صورت حساب فروش کالا و خدمات:

  • مدل کاغذ می تواند به دلخواه اشخاص حقیقی و حقوقی، کاغذ تحریر 80 گرمی برای استفاده در پرینتر و یا کاغذ تحریر 60 گرمی برای نوشتار دستی باشد.
  • مقدار نسخه یا برگ هم به انتخاب خود شخص است که می تواند دو برگی و یا سه برگی شود و علاوه بر این درباره اندازه کاغذ معمولا انتخاب اشخاص حقیقی و حقوقی اندازه A4 است اما انتخاب اندازه A5 هم مشکلی وجود ندارد.
  • شاخص مهم چاپ کردن فاکتور رسمی نوع چاپ شماره سریال آن بوده که باید به صورت چاپ افست یا ملخی به رنگ قرمز و کمی برجسته صورت گیرد که به آسانی برای ممیز دارایی قابل تشخیص بوده و با چاپ دیجیتال و شماره زدن دستی کاملا متمایز می باشد.
  • *فاکتورهای خرید و فروش باید اطلاعات خریدار و فروشنده از قبیل کد اقتصادی، شناسه ملی/کد ملی، شماره ثبت، آدرس و کد پستی و دیگر مشخصات آنها را کامل داشته باشند.
  • توضیح کالا و خدماتی که معامله شده با ذکر تعداد و قیمت واحد(فی) باید مشخص گردد، پس از آن اگر تخفیفی داده شده کسر شود و در آخر هم مالیات و عوارض ارزش افزوده آن محاسبه شود. (بعضی افراد به صورت اشتباه عوارض و مالیات آن را محاسبه کرده و پس از آن تخفیف را اعمال می کنند که صحیح هم نیست.)
  • امضاء و مهر برای هر فاکتور نیز لازم بوده و نباید خط خوردگی داشته باشند.

فاکتور صوری و روش های کشف فاکتور صوری توسط سازمان امور مالیاتی:

فاکتور صوری یک ابزار غیر قانونی بوده که برای عملیات حساب سازی به کار می رود. متاسفانه بعضی از بنگاه های تجاری بدون توجه کردن به این نکته خطر ساز و مهم، اقدام به استفاده کردن از این ابزارها می نمایند. برای کشف آن سازمان امور مالیاتی کنترل های زیر را انجام می دهد:

۱- ارائه کننده کالا و خدمات را کنترل نموده تا متوجه شود که شرکت صوری نباشد.

۲- کنترل می کنند که فروشنده خدمات و کالا، از واحد تجاری منحل شده و یا غیرفعال فاکتور صادر نکرده و شناسه ملی خود را صحیح اعلام کرده باشد.

۳- کنترل اعتبار گواهی ارزش افزوده

۴- کنترل فعالیت صادر کننده فاکتور با کالا و خدماتی که در فاکتور ذکر شده و متناسب بودن آنها با یکدیگر

۵- کنترل مستندهای حمل مثل بارنامه جاده ای، بیجک و…

۶- کنترل مستندات پرداخت مانند کپی چکهای بانکی، فیشهای واریزی و…

34 دیدگاه دربارهٔ «فاکتور رسمی»

  1. سلام
    یه سوال داشتم اگه کلمه پیش فاکتور بالای فاکتور باید برای اون فاکتور مالیات در نطر گرفته میشود ؟؟

  2. سلام
    فاکتوری که سر برگ فروشگاه را دارد جهت اعتبار فاکتور لازم به زدن مهر فروشگاه هست یا خیر ؟

  3. سلام
    من بازار یابم و کالاهایی را که به اسم خودم میفروشم چه نوع فاکتوری باید داشته باشم چون میخواهم مشتریها به من زنگ بزنند و من مثلا فروشنده ام

  4. باسلام
    بنده چند سالیه حقوق بگیر یه فروشگاه کوچیکی هستم راستش تا الان یه تعدادی شرکت اومدن برای خرید و صابکارم وقتی اون شرکت میگفت فروشنده کیه منو معرفی میکرد اون شرکت ها هم میگن یه کد ملی از فروشنده بدین که بدونیم از چکسی خرید کردیم راستش از همشون که میپرسم بعدها برام مشکل ساز میشه یا خیر خیلی قطعی میگن که نه ما فقط برای اینکه توی شرکت و سیستم حسابداری بزنیم که فلان فاکتور رو از چه کسی خرید کردیم نیاز به یه اسم و کد ملی داریم در ضمن فاکتورهای ما رسمی نیست و از همین فاکتورهای دستی هست سوالم این بود که واقعا برای من دادن این کد ملی روی فاکتورامون که رسمی هم نیست بار مالیاتی داره یا خیر؟ یا از کجا میتونم بنده استعلام بگیرم
    ممنون

  5. سلام وقت به خیر
    من مدتی به عنوان مسئول خرید یک کارگاه مشغول به کار هستم سابق خریدها از طریق فاکتورهای عادی صورت می‌گرفت الان کارگاه دارا تبدیل میشه به کارخونه و برای خریدها از من فاکتور رسمی میخوان اکثر تامین کننده هایی هم که باهاشون کار می‌کردم فاکتور رسمی ندارن امکانش هست راهنمایی بفرمایید که چطور فاکتور مورد تایید فراهم کنم… با تشکر

  6. با سلام. بنده بازاری هستم و جنسم(موبایل) رو از یه شرکت خریداری میکنم. فاکتور های اون شرکت هم بگفته خودش رسمی هستن و برای من ارزش افزوده رو لحاظ کرده(یعنی روی فاکتور پرداخت میکنم) آیا این فاکتورهایی که شرکت مذکور به مالیات ارائه میده برای من بار مالیاتی داره؟
    با سپاس فراوان

  7. آیا از نظر قانونی صدور فاکتور با مبلغ صفر به عنوان هدیه مجاز است ؟ یعنی 100 درصد تخفیف روی فاکتور اعمال شده که مبلغ قابل دریافت آن را صفر کند.

  8. سلام من از یه فروشگاه خرید کرم و قرار بود جنس رو ارسال کنن ولی این کار انجام نشد میخوام شکایت کنم الان که دقت کردم بالای فاکتور زده شده پیش فاکتور چکار باید بکنم

  9. ممنون از ارائه مطالب کاربردی تون در مورد آموزش های کاربردی حسابداری و حسابرسی.

  10. سلام
    ميخواستم بدونم فاكتورهايى كه از جنس هزينه هستند هم نياز به صدور فاكتور رسمى دارند؟

  11. سلام یه سوال اگر فاکتوری باطل بشه شماه فاکتور به کل حذف میشه یا سند بعدی باید با اون شماره فاکتور زده بشه ؟

  12. سلام خسته نباشید اگر داخل فاکتور مشخصات ادرس و نشانی شرکت نوشته نشده باشد از کجا این اطلاعات رو باید بدست بیاریم

  13. سلام خسته نباشید مهر و امضا خریدار و فروشنده جفتشون حتما باید زده شود یا فقط یکیشم باشه کافیه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *